Lukijat

torstai 20. tammikuuta 2011

Onko kukaan nähnyt Alisaa???: osa 1/3

Heippa vaan, pikku Pandapalleroiset! =)


Kun tänään tulin koulusta, huomasin Alisan kadonneen yhtäkkiä jonnekin. Pohdin hetken aikaa, minne se tyttö olisi voinut vilahtaa. Alisa on itse asiassa aika rauhallinen ja suhteellisen itsevarma, mutta kun hän saa päähänsä jotakin, joka sekoittelee hänen tunnetilojaan, saattaa  ilmoille pölähtää vaikka minkä laisia kuin tehosekoittimella sekoitettuja tuotteita hänen mielikuvitusmaailmastaan. Tutkin hetken aikaa ympäristöäni, ja mitä enemmän nurkkia ja sopukoita pengoin, sitä huolestuneemmaksi tulin.


Kun viimein avasin puumajani viimeisen tutkimattoman huoneen oven, joka johti vaatehuoneeseen, sieltä paljastui vain typötyhjää pimeyttä ja monta hyllyllistä pieniä vaatteita, rikkinäsiä ja unohdettuja leluja ja kaiken laista muuta tarpeetonta kamaa. Naputin vähän aikaa kärsimättömästi valokatkaisijaa, mutta lopulta totesin lampun menneen rikki. Kaikki näytti sinä päivänä menevän huonosti. Juoksin pienen ikkunan luokse, joka sai kalvakalla ja hyvin vähäisellä valollaan huoneen tuntumaan miltei aavemaiselta. Katsoin hetken aikaa kuono ikkunaruutuun liimattuna pakkasen kirjomien kuurakukkasten lävitse, mutta en erottanut ulkonakaan jälkeäkään Alisasta. 
- Pahkana! Kivahdin ja kurtistin kulmiani. Tämä kai tarkoittaa sitä, etten tänään välttämättä kerkiäisi ollenkaan katsomaan ensimmäistä kertaa televisiosta tulevaa lempi elokuvaani. 
- No, ei kai auta kuin lähteä etsimään sitä tyttöä ulkoa, jupisin vähän harmistuneena itselleni. 


Vähän ajan kuluttua olin kiertänyt jo ainakin puolet Alisan lempipaikoista. Järvellä ei ollut Alisaa ainakaan näkynyt, sen tiesivät kaksi muuta pikku Pandaa kertoa. Linnakin oli miltei tyhjä, mutta siellä Alisa ei koskaan ollut edes sanonut tahtovansa käydä. Rannallakaan eivät etsintäni tuottaneet tulosta, sillä kova tuuli oli karkoittanut tiehensä  viimeisenkin lomailian. Aloin jo vaipua epätoivon partaalle, kun edes  tulivuorella ei oltu nähty häntä…


Kerron sitten joku toinen päivä loput kaksi osaa tästä, koska muuten tämä postaus venyisi liian pitkäksi. ;) Osaatteko edes arvata, minkä lainen jatko tähän mahtaisi ollakaan? ;o


Lämpöisesti, Tillervo 

1 kommentti:

Oletko kommentoimassa? Kiitos jo etukäteen, odottelen kommenttiasi innolla! ;D
Vaikka voitte jättää kommentteja täällä vapaasti, muistattehan kuitenkin kommentoidessanne nettikäyttäytymisen kultaiset säännöt? ;> Kiitos!