Lukijat

lauantai 5. helmikuuta 2011

Omalta osaltani nettiturva-viikkoon! Ja viikon arvoitus!

Heipsanduudeli, kaikki ihanat Pandat!


Melko varmasti kaikki teistä ovat kuulleet jo Panfuun saapuneesta nettiturva-viikosta, eikö totta? =D Minäkin haluaisin vähän olla osallisena tähän touhotukseen. XD Oscar-delfiinillä on kyllä todella paljon asiallisia ja oikeasti tärkeitä vinkkejä, mutta mulla on niihin myös pari lisäämistä! ;D Toivottavasti saitte tietää jotain uutta lukiessanne nämä: 


- Älä laita sähköpostiasi esille MINNE tahansa! Tiesittekös Pandat, että ympäri maailmaa käy  päivittäin hakukoneita ja roskaposti-robotteja hamuamassa itselleen sähköposteja? Ne ovat sellaisia ohjelmia, jotka on ohjelmoitu etsimään sähköposteja mistä tahansa netistä. Saatuaan uuden sähköpostin se alkaa lähettää sinne kaiken laisia huuhaa-mainoksia. D= Vaikka sinulla olisi esillä vaikka pelkästään kilpailutöille suunnattu sähköposti, jossa ei lukisi sinun oikeaa nimeäsi, on silti oltava varuillaan. Jos minun täytyy laittaa jonnekin oma sähköpostini, kirjoitan sen näin: alisa.parpanpu (at) gmail.com. Näin paraskaan robo ei toivottavasti keksi sähistäsi. Voit myös laittaa sen kokonaisuudessaan kuvaan, silloin se ei lue tekstissä.




Tuossa yllä on esimerkki todennäköisistä hakukoneista. Kuten näkyy, muistakin maista kuin vain Suomesta on tullut vierailijoita. Tosin suurin osa kuvassa näkyvistä nuppaleista on ihan asiallista sakkia. =D Onneksi... Tuossa allakin on esimerkki siitä, että vaikka kuinka tekisit itsesi turvallisille mielin, silti tietojasi voidaan kopeloida. Tuossa kuvassa näkyy mm. se, millä selaimella me liikutaan. DX Muistakaa siis, että netti on turvallinen paikka vasta, kun olette sen turvalliseksi tehneet ja toimitte itsekin siellä oikein. Älkää silti ihan säikyiksi alkako. Panfussa ja Panfu-blogeissa on ihan tosi turvallista ja mukavaa! =D



Tässä on muuten vielä tämän viikon arvoitus! Se meinasikin unohtua... Käykäähän komppaamassa mikäli tiedätte mistä tämä kuva on otettu!!!


Lämpöisin ♥:min, Tillervonne


P.S. Muistakaa tsekata myös uusi sivu, "pelit & pähkinät"! Sieltä löytyy mm. kaikki valmiit pelikortit! 

2 kommenttia:

Oletko kommentoimassa? Kiitos jo etukäteen, odottelen kommenttiasi innolla! ;D
Vaikka voitte jättää kommentteja täällä vapaasti, muistattehan kuitenkin kommentoidessanne nettikäyttäytymisen kultaiset säännöt? ;> Kiitos!